Logo Grup de Teatre Paranys
Logo Farsants Universals
Visites teatralitzades
Instagram Facebook YouTube WhatsApp

VISITES TEATRALITZADES

Espectacle disponible CONTRACTAR

Vistes a la Fàbrica Nova

Seguint les pautes marcades per algun tema històric o social, treballem en un guió, uns personatges i una ambientació que il.lustrin una situació concreta. En aquest cas l’acció ens presenta un retall de vida quotidiana a la fàbrica nova, als anys cinquanta.

  • JOAN- Marit de la Tereseta, i pare de la Isabeleta, l’Angeleta i un parell de criatures petites més. Home, treballador, bon pare de família...però una mica feble de caràcter. Es deixa portar fàcilment quan el “conviden” a jugar partides de cartes a la taverna, sobretot quan cobra la setmanada. No sap dir que no, després els remordiments li fan fer bons propòsits, fins que li torna a passar...

  • NANDU- Nou a la feina. Bon noi, innocent i, naturalment, víctima de la típica “novatada”. A casa li diuen: “Fes bondat, no et posis en problemes, tingues bona relació amb els companys, obeeix als superiors i als que tinguin més experiència que tu i procura caure bé a l’encarregat...”

  • ISABELETA- Filla gran del Joan i la Tereseta, germana de l’Angeleta. Noieta que fa poc que treballa a la fàbrica. Contenta de poder treballar i ajudar a portar diners a casa, però amb altres aspiracions: vol ser mestra! Sap la situació que hi ha a casa i es fa còmplice de la mare per ajudar el pare a no deixar-se entabanar...

  • ANGELETA- Filla del Joan i la Tereseta, i germana de la Isabeleta. Encara va a escola i, quan plega va a la fàbrica a esperar la seva germana i el pare, que treballen al primer torn. És trapella, sent curiositat per tot i fa preguntes sempre que pot. Obertament diu que no vol treballar a la fàbrica, té molt clar que serà botiguera!

  • TERESETA- Muller del Joan, i mare de la Isabeleta, l’Angeleta i un parell de criatures petites més. Viu el dia a dia com pot: treballant a la fàbrica, tenint cura de la casa i les criatures, fent “equilibris” i “miracles” amb els diners...i procurant que arribi a casa la paga del Joan. No es posa en problemes laborals, perquè ja en té prous! Revifa i se sent compensada quan escolta les aspiracions que tenen les filles... “Potser sí, vés a saber! Pobretes...”

  • ROSER- Dona més gran, totalment adaptada al sistema. És llesta, pràctica, amb experiència en nedar, guardar la roba i adaptar-se traient el màxim profit de cada situació. Va viure sotmesa a la tirania de la sogra i en va aprendre, ara fa el mateix a casa seva. Mai es posarà en problemes laborals, si no és que veu molt clar que en pot treure un profit i no li tocarà el rebre.

  • LOLA- És la portanveu de totes les tafaneries de la fàbrica, la ciutat i rodalies. Ho sap tot! No s’inventa res...”Que quedi clar que tot el que explico és perquè m’ho han explicat”. No ho fa per maldat: “La vida dels altres m’importa un rave, però distreu...”. Naturalment, moltes de les coses que explica no són del tot certes...

  • MONTSERRAT- És la dona que sempre té present els seus drets i la seva lluita per guanyar posicions: com a dona i com a treballadora. Estarà sempre ficada, o encapçalant, qualsevol causa que consideri justa, procurant obrir consciències i arrossegant les seves companyes. Li costa entendre que les altres no la segueixin o no vegin les coses tan clares com les veu ella...

  • ENCARREGAT- No sabem massa cosa d’ell. És “l’encarregat”. Mana. La gent explica coses, segurament tafaneries que no són certes. O sí, aneu a saber! Coneix molt bé les febleses dels treballadors...

Imatges

Premsa

Embarrats

Ja és una tradició que els nostres personatges facin lloc a la Fira dels Embarrats de Sant Joan de Vilatorrada.

Any rere any els podeu trobar per les fàbriques, voltant pels carrers o fins i tot a la processó.

I és que ningú es vol perdre aquesta bonica festa!!!

Imatges

Les dones també hi érem

3 Edicions d'itineraris dramatitzats per Manresa "LES DONES TAMBÉ HI ÉREM" dins els actes del dia Internacional de les dones.

Imatges

Premsa

El museu és una farsa

Ens transportem al segle XVII i entrem a les entranyes del Museu comarcal de Manresa.

Amb els camins marcats per espelmes, els personatges, de mica en mica, ens van mostrant i explicant els quadres i retaules que veurem per les antigues parets d'aquest edifici encantat...

Imatges

Visita a l'Estany

Els personatges ens porten a una visita guiada pel Centre de Visitants del municipi i per la Mina de desguàs, una obra d'enginyeria civil datada del segle XVIII i construïda pels mestres de cases Marià Terricabres, Josep Morató i Pere Calvet.

Aquesta construcció va suposar la millora d'una séquia d'aigua anterior i tenia la finalitat de dessecar l'estany d'aigua natural que hi havia en el gran prat adjacent amb l'objectiu d'evitar les epidèmies i les malalties contagioses que l'aigua estancada originava entre la població.

Imatges

Contractació Visites Teatralitzades

Si fa falta animar, presentar, conduir o dinamitzar una visita a un museu, una visita guiada o qualsevol altre tipus d'esdeveniment cultural o històric, no ho dubteu, nosaltres estem preparats per fer-ho.

Només ens heu d'escriure o bé trucar-nos per telèfon i tot seguit ens posarem a treballar pensant que és el millor us podem oferir segons les vostres necessitats.

Per pressupost o més informació escriviu-nos un missatge o bé contacteu telefònicament.

CONTRACTAR

Aquesta web utilitza cookies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers d'analítica per millorar la teva experiència d'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.

Estic d'acord
Més informació
Top